Crna Gora: Novinari ispred zgrade Vlade zapušenih usta

Crna Gora: Novinari ispred zgrade Vlade zapušenih usta
0
S
SRNA
23.1.2014. u 14:15
6
komentara
0

dijeljenja
Crnogorski novinari protestovali su danas zapušenih usta pred Vladom u Podgorici zbog neriješenih napada i ubistva novinara i zbog toga što država ne čini ništa da na takvu atmosferu stavi tačku.
Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Član Glavnog odbora Sindikata medija Darko Ivanović rekao je da su flasteri poruka za sve ono što će biti i za sve novinare koji će tek biti prebijeni.

"Ovo je poruka za sve građane koje čeka isto. Ako su novinari savjest društva onda sa ovim društvom nešto nije u redu", rekao je Ivanović pred nekoliko desetina učesnika protesta, među kojima su i poslanici u Skupštini Crne Gore i aktivisti nevladinih organizacija, koji su se na Dan novinara okupili u blizini zgrade Vlade.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


On je dodao da su novinari ujedinjeni u ćutanju. "U Vladi je sada sjednica, tamo sjede oni koji juče nisu htjeli ili nisu smjeli da daju amin komisiji koja treba da se bavi napadima na novinare", naveo je Ivanović.

Novinari protestuju zbog toga što država, kako su naveli, nije uradila ništa da zaštiti novinare od nasilja kojem su izloženi.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Današnji protest, u organizaciji Sindikata medija, podržali su i funkcioneri Demokratskog fronta Miodrag Lekić, Goran Danilović, Milan Knežević i Branko Radulović.

Dan novinara Crne Gore obilježava se 23. januara na dan kada je izašao list "Crnogorac" 1871. godine, prvo crnogorsko glasilo.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...