vijesti
75

Promo / Burch univerzitet organizira 5. međunarodni studentski simpozij

Nakon više nego uspješne Start-up konferencije, Burch univerzitet nastavlja sa organiziranjem uspješnih događaja.

Ukoliko ste student i želite da razmjenjujete ideje sa kolegama sa drugih univerziteta ili se pripremate za buduća istraživanja koja će doprinijeti i teoriji i praksi u vašoj oblasti interesovanja, pridružite se 5. međunarodnom studentskom simpoziju "Multidisciplinarne teme u humanističkim, društvenim i prirodnim naukama" koji će biti održan 23. aprila 2018. godine na Internacionalnom Burch univerzitetu u organizaciji Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke u partnerstvu sa Britanskim savjetom i Studentskim parlamentom Internacionalnog Burch univerziteta.

Fakultet iza sebe već ima uspješno organizovana četiri simpozija ali sa nešto užim izborom tema, pa Peti međunarodni studentski simpozij predstavlja prekretnicu zbog svoje multidisciplinarne orijentacije i uske povezanosti sa veoma raznolikim temama u oblasti humanističkih, društvenih i prirodnih nauka. Stoga pozivamo studente iz Bosne i Hercegovine i inostranstva da pošalju radove / postere na neku od temu unutar navedenih oblasti.

Zainteresovani učesnici treba da požure sa prijavom, jer je rok za predaju sažetaka 8. april 2018. godine, a za dostavljanje cjelovitih radova 20. maj 2018. godine. Svi sažeci će biti objavljeni u Knjizi sažetaka, a odabrani radovi će biti objavljeni u elektronskom obliku u Zborniku 5. međunarodnog studentskog simpozija.

Svi učesnici i gosti imat će priliku da provedu nezaboravan dan na Internacionalnom Burch univerzitetu, razmijene ideje, steknu nova poznanstva i razviju nove sposobnosti. Događaj će biti upotpunjen obraćanjem britanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini, Nj.E. gospodina Edwarda Fergusona, zatim seminarom Web-based Learning in Environment in Education koji će održati profesori dr. Marije Fernández Raga i dr. Joséa Antonia Resines Gordaliza, kao i posebnim gostima i zabavnim sadržajima. Sve dodatne informacije vezane za Simpozij možete naći na web stranici: http://studentsymposium.ibu.edu.ba