BiH
0

Zvornik: Uskoro izgradnja fiskulturne sale u Križevićima

FENA
Zvornik
Zvornik
Priča o fiskulturnoj sali u područnom odjeljenju osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Križevićima, općina Zvornik, konačno je dobila epilog i već početkom iduće školske godine učenici bi mogli imati redovne časove tjelasnog odgoja u novoizgrađenoj fiskulturnoj sali.

Tim povodom jučer je općinu Zvornik posjetio savjetnik premijera FBiH Ivica Mladina, koji se susreo s načelnikom općine Zvornik Zoranom Stevanovićem, dok su danas u posjetu Križevićima iz istih razloga stigli i predstavnici UNHCR-a u BiH, koji daju punu podršku izgradnje fiskulturne sale.

Troškovi izgradnje i opremanja sale iznosit će oko 400 hiljada KM, a sredstva će osigurati Vlada FBiH, Vlada RS i resorna ministarstva, saopćeno je iz Udruženja građana povratnika u općinu Zvornik. Podršku će pružiti i UNHCR BiH.

"Inicijativu za izgradnju fiskulturne sale u Križevićima pokrenuo je Fadil Banjanović Bracika 2010. godine, a naša dužnost je da taj projekt privedemo kraju", izjavio je predsjednik Udruženja građana povratnika Zvornik Omer Selimović, dodavši da postoje čvrsta obećanja da će već početkom idućeg mjeseca biti postavljen kamen temeljac.

Oko 200 učenika, koliko pohađa O.Š. "Desanka Maksimović" u Križevićima, časove tjelasnog odgoja izvodi u učionicama ili napolju, bez ikakvih uvjeta, i izgradnja fiskulturne sale omogućila bi da se djeca ne samo pravilno razvijaju, nego i da imaju normalne i kvalitetne uvjete za nastavu.