BiH
6

Zvornik: Spriječeno krijumčarenje tri državljana Šri Lanke

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Granične policije BiH 24. aprila spriječili su krijumčarenje tri državljana Šri Lanke na mostu za željeznički promet u graničnom pojasu Karakajsko polje na području Zvornika, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Slobode su lišeni državljani BiH i to K.K. (1993.) koji je kontroliran u vozilu Audi, bh. registarskih oznaka, na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i O.G. (1993.) koji je bio s državljanima Šri Lanke. Stranci su predani Službi za poslove sa strancima BiH, a u toku je daljnji rad na tom slučaju.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 24. aprila spriječili su nezakonit promet 89,5 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole kombija Fiat, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu Orahovac na području Zvornika.

Vozilom je upravljao državljanin BiH M.N. (1980.), koji je duhan sakrio ispod sadnica povrća. Duhan je privremeno oduzet, a protiv N.M. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nezakonit promet akciznih proizvoda".

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 23. aprila lišili su slobode D.T. (1966.) državljanina BiH jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog krivičnih djela razbojničke krađe i teških slučajeva razbojničke krađe ili razbojništva. Osoba je kontrolirana na ulasku u BiH na MGP Rača i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod na ulasku u BiH, 24. aprila slobode je lišen bh. državljanin A. M. (1991.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog teške krađe. Policijski službenici JGP Brod predali su ga službenicima Sudske policije Odžak, navodi se u saopštenju.