Živio u napuštenoj kući bez prozora
0

Zvornik: Policija pomogla beskućniku

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pripadnici Policijske stanice Zvornik su u mjestu Đevanje kod Zvornika pronašli Sretena Tešića (51) koji je, živjeći u neljudskim uslovima na snježnom nevremenu, bio u izuzetno lošem stanju.

Komandir Policijske stanice Vladan Vasilić rekao je novinarima da Tešić živi u prostoriji napuštane kuće koja nema ni prozore, nije imao hrane, ogreva, a ni peć na čvrsto gorivo.

Vasilić je rekao da su pripadnici Policijske stanice, zajedno sa ljudima dobre volje, obezbijedili peć na čvrsto gorivo i traktorsku prikolicu drva, sakupili novac i kupili osnovne životne namirnice, te od ostatka novca uplatili u obližnjoj prodavnici namirnice koje će Tešić da koristi u narednih mjesec dana. 

Ističući da će mu to pomoći da preživi ove hladne dane, Vasilić je rekao da je Tešić dugogodišnji invalid rada, ali da nema nikakvih primanja. 

Tešić je rekao da je iz Donje Kamenice kod Zvornika, gdje mu je kuća srušena, a u ovu napuštenu se doselio 1996. godine. 

"Punih 15 godina nisam naložio vatru u ovoj kući. Nekako sam preživljavao, jer nisu bile ovako niske temperature", rekao je Tešić i zahvalio se policiji koja ga je, kako je rekao, spasila od smrzavanja. 

Podsjetivši da je 1976. godine doživio nesreću na radu u Srbiji i da je proglašen invalidom trećeg stepena, Tešić je rekao da mu je invalidnina ukinuta 2004. godine, jer nije državljanin Srbije. 
"Od 2004. godine nemam nikakvih primanja i nekako se snalazim, ali bih volio kada bi mi opština, ili neko drugi, nabavila neki kontejner da se vratim u Donju Kamenicu i da u rodnom mjestu nastavim život", rekao je Tešić.