|

Zvanično: Studenti u KS imaju pravo i na jedan jesenji ispitni rok

Zvanično: Studenti u KS imaju pravo i na jedan jesenji ispitni rok
634
F
FENA
27.7.2016. u 17:17
84
komentara
634

dijeljenja
Zvanično: Studenti  u KS imaju pravo i na jedan jesenji ispitni rok Foto: Arhiv/Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila i prijedlog o Autentičnom tumačenju člana 57.stav (19) Zakona o visokom obrazovanju, kojim je naglašeno i propisano da pored zimskih i ljetnjih rokova student ima pravo i na jedan jesenji ispitni rok koji traje prve dvije sedmice u septembru.
U tom ispitnom terminu, student ima pravo polagati ispite na način i po uvjetima utvrđenim općim aktima visokoškolske ustanove sa jednim ispitnim terminom.

Univerzitet u Sarajevu je obavezan da precizira uvjete o načinu i uvjetima polaganja ispita u tom roku.

Inicijativu su podnijeli Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Udruženje Vijeća studenata tog fakulteta, a zahtjev su obrazložili činjenicom da skala bodovanja za nastavne predmete nije unificirana te da ne iznosi maksimalnih 100 bodova, dok zakonska regulativa dozvoljava da im Fakultet odredi način i uvjete polaganja u jesenjem ispitnom roku.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici utvrdili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o filmskoj djelatnosti, donesena je i odluka o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, njihovih zamjenika i članova radnih tijela Skupštine KS-a, a data je i saglasnost na Program rada i finansijski plan za 2016. godinu JU Dom zdravlja KS.
Prijavi grešku


Komentari (84)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...