{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvaničnici Evropske komisije zabrinuti zbog političke situacije u BiH

F
18.9.2007. u 18:30
0
0
Zvaničnici Evropske komisije zabrinuti zbog političke situacije u BiH
0
Zvaničnici Evropske komisije zabrinuti zbog političke situacije u BiH
Politička situacija u BiH postaje sve više zabrinjavajuća. Mora biti jasno da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće biti parafiran prije nego se ostvari sporazum o reformi policije u skladu s tri EU principa, izjavio je danas šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas.
Pozdravljajući potpisivanje ovih sporazuma, Kourkoulas je naglasio kako to ne treba interpretirati kao nagradu za politički napredak.

"Ukoliko se sada ne postigne napredak u reformi policije, BiH rizikuje da u procesu evropskih integracija zaostaje za svojim susjedima", istaknuo je.

Smatra kako potpisivanje sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji predstavlja važan korak u saradnji između EU i BiH, te konkretan primjer zalaganja EU za građane naše zemlje.

Nakon ceremonije potpisivanja sporazuma, visoki zvaničnici Evropske komisije su se sastali u Briselu s ministrom sigurnosti BiH Tarikom Sadovićem i izrazili zabrinutost zbog političke situacije u našoj zemlji, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: