{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvaničnici Evropske komisije zabrinuti zbog političke situacije u BiH

F
18.9.2007. u 18:30
0
0
Zvaničnici Evropske komisije zabrinuti zbog političke situacije u BiH
0
Zvaničnici Evropske komisije zabrinuti zbog političke situacije u BiH
Politička situacija u BiH postaje sve više zabrinjavajuća. Mora biti jasno da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće biti parafiran prije nego se ostvari sporazum o reformi policije u skladu s tri EU principa, izjavio je danas šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pozdravljajući potpisivanje ovih sporazuma, Kourkoulas je naglasio kako to ne treba interpretirati kao nagradu za politički napredak.

"Ukoliko se sada ne postigne napredak u reformi policije, BiH rizikuje da u procesu evropskih integracija zaostaje za svojim susjedima", istaknuo je.

Smatra kako potpisivanje sporazuma o viznim olakšicama i readmisiji predstavlja važan korak u saradnji između EU i BiH, te konkretan primjer zalaganja EU za građane naše zemlje.

Nakon ceremonije potpisivanja sporazuma, visoki zvaničnici Evropske komisije su se sastali u Briselu s ministrom sigurnosti BiH Tarikom Sadovićem i izrazili zabrinutost zbog političke situacije u našoj zemlji, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: