Posjeta PBiH i NSRS
11

Žuljević o posjeti Matvijenko: Dvostruki standardi Rusije prema BiH

Piše: Er. M.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević rekao je za Klix.ba kako je Dom naroda Parlamenta FBiH odavno izgubio svaki kredibilitet te da ga ne čudi što nije planirano obraćanje gostiju iz Rusije.

"Ovo je samo još jedna u nizu potvrda da ovaj Dom treba redefinirati u smislu reduciranja njegovih nadležnosti", kazao je Žuljević.

On dodaje da ukoliko su Rusi tražili od rukovodstva da se zakaže sjednica na kojoj bi se omogućilo obraćanje, a do toga nije došlo jer se parlamentarna većina raspala, onda je to na sramotu ove vlasti.

"No, ukoliko takvog zahtjeva nije bilo smatram da nije dobra poruka što se zaobilazi Parlament Federacije BiH, ukoliko se već to ne radi s Narodnom skupštinom RS. Time se samo podgrijavaju teze o dvostrukim standardima i odnosu Ruske Federacije prema BiH", rekao je Žuljević.

Zaključuje kako želi vjerovati da to nikome nije bila namjera, ali da će sada biti teško bilo koga uvjeriti u to da takve namjere zaista i nije bilo.

Podsjećamo, predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko danas i sutra obratit će se delegatima i zastupnicima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Narodnoj skupštini RS. Kako stvari stoje, Matvijenko je očito izbjegla da se obrati parlamentarcima u Parlamentu FBiH.