Kritika i strancima
206

Žuljević o odluci za Mostar: BiH je jedina zemlja na svijetu gdje sud štiti lopove

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Zabranjeno je otvaranje pandorinih kutija i sudskom odlukom bez presedana trajno sakrivena istina o lopovluku u Mostaru od građana, komentar ja Anera Žuljevića iz SDP-a na posljednju odluku Suda BiH i odbijanje žalbi i traženje novog brojanja.
"Hvala apelacionom sudu sto je odlučio suprotno neoborivoj pravnoj argumentaciji i zdravoj pameti zaštiti lopove i ovjeriti krađu izborne volje građana. Hvala međunarodnoj zajednici koja je još jednom pokazala da joj je pragmatizam jači od svakog principa i koja je izdala vlastito obećanje građanima Mostara o fer i poštenim izborima. Nije prvi put, navikli smo od vas", izjavio je Žuljević.
Danas je jasno da Mostar ostaje sramota EU, SAD i domaćih saveznika s festivala lopovluka u Mostaru održanom 20.12.2020. godine, dodaje, sramna je uloga međunarodje zajednice u sporazumu SDA/HDZ čija je implementacija ugrožena, jer je jasno da ponovnim brojanjem ne postoji dvotrećinska većina za njegovu realizaciju.

"Morate znati da su vam građani poslali poruku da ne žele vaš šovinisticki djelidbeni sporazum bez obzira što ga silom gurate", napisoa je on.

Podsjećamo, kako je objavio Klix.ba Sud Bosne i Hercegovine odbio je sve žalbe na odluku Centralne izborene komisije te novog brojanja glasova izbora u Mostaru neće biti. Jedna od četiri žalbe bila je ona SDP-a.