Ogorčen zbog blokada
116

Žuljević: HDZ i SNSD dali su najbolji argument za građansku državu BiH

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aner Žuljević, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, kazao je za Klix.ba nakon udruženih aktivnosti HDZ-a i SNSD-a na današnjoj sjednici da je institut vitalnog nacionalnog interesa sahranjen.

"Nakon ovoga je jasno ne samo da institut vitalnog nacionalnog interesa treba redefinisati, nego i ukinuti. Također jasno je da Dom naroda više nema nikakvu svrhu osim blokada i da kao takav treba biti ukinut", kazao je Žuljević.

Naveo je da sanja Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu gdje smo svi jednaki i svi imamo ista prava i obaveze.

"Vjerujem da su HDZ i SNSD danas dali najbolji argument da ovaj nakaradni sistem što prije treba prerasti u građanski. Onog trenutka kada je HDZ odlučio da je smjena Puzigaće iz SNSD-a, koji nema podršku Kluba Srba iz kojeg dolazi, VNI Hrvata, VNI je politički ubijen", kazao je Žuljević.

Istakao je da je na njima da to sada završe i pravno.

"Jasno je da je put ka tome totalni poraz nacionalnih politika i pobjeda normalne politike koja se jednako odnosi prema svim ljudima u BiH na predstojećim izborima", rekao je Žuljević.

Napomenuo je da nije optimista da možemo doći do zakona o izbornim jedinicama, pored svih ovih blokada.

"To je posljedica političkog sljepila SDA koja je imenovala Puzigaću radi želje HDZ-a i Dragana Čovića", zaključio je Žuljević.