Predizborni skup SDA
18

Zukić: Novo Sarajevo mjesto gdje se staro i mlado osjeća sretno

Klix.ba
U sali MZ „Grbavica I“ jučer je održan četvrti predizborni skup na kojem su predsatvljeni kandidati SDA Novo Sarajevo za Općinsko vijeće, te kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, aktuelni načelnik Nedžad Koldžo.

Na samom početku skupa prisutnima se obratio predsjednik Općinskog izbornog štaba Jusuf Lošić koji se zahvalio na podršci koju im pružaju simpatizeri stranke, te apelirao da se izađe u što većem broju na izbore i da glas Nedžadu Koldži, čovjeku koji je dokazao zbog čega ga smatraju najboljim načelnikom u cijeloj Bosni i Hercegovini i ljudima koji čine listu kandidata SDA Novo Sarajevo te da im se pruži prilika da zajedno i dalje unapređuju Općinu Novo Sarajevo, saopćeno je iz SDA.

Bulend Biščević, nosilac liste SDA Novo Sarajevo za ove lokalne izbore iskazao je veliko zadovoljstvo što mu se pruža prilika da predvodi listu koja do sada nije bila bolja i kompletnija. Istakao je da svi kandidati za vijećnike daju veliku podršku aktuelnom načelniku Nedžadu Koldži, te napomenuo da sve projekte koji se planiraju u budućnosti treba samo nastaviti istim intenzitetom i odlučnošću, saopćeno je iz stranke.

Skupu se obratio kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo koji je sa zadovoljstvom pričao o projektima koji su uspješno realizirani, te da nisu stranka koja stoji samo iza riječi već da se njihov rad i trud pretvara u djela koja su više nego očigledna na cijelom području Općine Novo Sarajevo, te se iskreno nada podršci građana koji će mu pružiti priliku da i dalje obavlja dužnost načelnika.

Gosti predizbornog skupa bili su Josip Jurišić član predsjedništva SDA, te generalni sekretar SDA Amir Zukić.

"Općina predstavlja temelj dobre države i osnovnu pokretačku snagu u razvijanju prosperiteta. Općina Novo Sarajevo je odličan primjer za to, te iskreno se nadam da će ostati općina koja će biti primjer drugima, jer iz nje se vidi snaga Bosne i Hercegovine i samim tim snaga SDA", istakao je Josip Jurišić.

Amir Zukić, ukratko je remizirao protekle godine i projekte koji su obavljeni na prostoru Općine Novo Sarajevo te nije krio zadovoljstvo što je SDA imala velikog udjela u tome, te su skupa s aktuelnim načelnikom Nedžadom Koldžom uspjeli napraviti općinu gdje se staro i mlado osjeća sretno i zadovoljno, saopćeno je iz SDA.