BiH
0

Promo / "Zubomobil" i Orbit kreće na jesensko putovanje po osnovnim školama u BiH

Sponzorirani članak
Zubomobil, već svima poznata šarena i vesela, pokretna stomatološka ordinacija, kreće na svoje jesenje putovanje po osnovnim školama, gradskim trgovima i tržnim centrima i ove godine, treći put zaredom.

U protekle dvije godine, u sklopu ovog projekta, napravljeni su preventivni pregledi zubića i održane edukativne radionice o važnosti prevencije zubnog zdravlja za 20.000 djevojčica i dječaka diljem Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji plan je još obići još 10.000 mališana. Projekat je nastao 2015. godine, u saradnji sa stomatološkim komorama FBiH i RS, u želji da se temeljitije sagleda stanje oralnog zdravlja djece u BiH. Kako su, uz zaslužene "diplome za hrabrost" za sjedanje u stomatološku stolicu bez straha, mališani dobivali i zubne kartone, pokazatelj uspjeha projekta u protekle dvije godine je bila činjenica da je veliki broj kartona "Zubomobila" zaista i došlo u stomatološke ambulante.

Darja Šušteršič, direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku, kaže: "Program preventivnog pregleda i edukacije mališana o oralnom zdravlju smo u BiH pokrenuli kao pilot projekt prije tri godine, a sada identičnu akciju sprovodimo i u regionu, s jednakom uspješnošću. U svim zemljama imamo izvrsne rezultate i, što je najvažnije, uistinu pravimo razliku”. Ističe i da je edukativna komponenta ovog projekta iznimno važna. Upravo stoga, a da bise projektom obuhvatilo što više djece u BiH, "Zubomobil" će ove godine biti i na gradskim trgovima i u tržnim centrima. Ova stomatološka ordinacija se od drugih sličnih razlikuje samo u tome što je mobilna i u potpunosti prilagođena djeci. Stomatološka oprema u samom "Zubomobilu" zadovoljava sve najviše standarde dentalne medicine, a sa djecom će raditi stomatolozi i pedodonti.

Nakon što je "Zubomobil", uz zabavu za mališane i njihovu pratnju, predstavljen u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, karavan na svoj put kreće 18. septembra, a putovanje će trajati dva mjeseca. Na Facebook stranici Orbit Bosna i Hercegovina i službenoj web stranici kompanije će redovito biti objavljivane informacije o putanji kretanja i gradovima koje će "Zubomobil" posjetiti.