Vlada ga ne želi
16

Zornića smjenjuju, a on zapošljava: Raspisan konkurs za prijem 20 radnika u Toplanama

Er. M.
Enver Zornić
Enver Zornić
Direktor Javnog preduzeća Toplane-Sarajevo Enver Zornić, koji bi svakog momenta, odlukom Nadzornog odbora, trebao biti smijenjen s rukovodeće pozicije u skladu s odlukom Vlade KS, raspisao je danas konkurs za prijem 20 radnika.

U tekstu javnog oglasa navedeno je da su Toplane-Sarajevo dobile saglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, na čijem čelu se nalazi Srđan Mandić, za raspisivanje javnog oglasa te da je saglasnost data 12. septembra 2019. godine.

Direktor ovog javnog preduzeća Enver Zornić, čiju je smjenu zatražila Vlada KS zbog presude da je počinio najteža krivična djela zločina u periodu agresije na Sarajevo, pred samu smjenu odlučio je zaposliti 11 osoba na određeno i šest osoba na neodređeno vrijeme u "Toplane-Sarajevo".

Što se tiče radnih mjesta na određeno, Zornić je raspisao konkurse za radna mjesta vozač pratilac (SSS, neto plaća: 1.154 KM), građevinski tehničar (SSS, neto plaća: 1.050 KM), administrator-saradnik distribucije pošte (KV, neto plaća: 779 KM), rukovalac-poslužilac (KV, neto plaća: 821 KM), referent za kadrovske poslove (SSS, neto plaća: 973 KM), vodeći referent zaštite okoliša (SSS, neto plaća: 973 KM), referent-blagajnik (SSS, neto plaća: 973 KM), administrator I (SSS, neto plaća: 973 KM), kafe kuharica (KV/SSS, neto plaća: 597 KM), viši referent u Odjelu naplate (VSS, neto plaća 1.168 KM) i tehničar u Odjelu za mjerenje (SSS, neto plaća: 973 KM).

Šansu za sklapanje ugovora ne neodređeno vrijeme imat će kandidati koji apliciraju na radna mjesta stručni saradnik u internoj reviziji (VSS, neto plaća: 1.592 KM), glavni građevinski inžinjer (VSS, neto plaća: 1.670 KM), vodeći projektant (VSS, neto plaća: 1.670 KM), samostalni tehnolog-ispitivanje vode (VSS, neto plaća: 1.592 KM), viši referent za pravne poslove (VSS, neto plaća: 1.592 KM) i tehničar u Službi servisa (SSS, neto plaća: 1.050 KM).

Javni oglas za dostavljanje prijava otvoren je deset dana, nakon čega će kandidati koji zadovolje biti obavješteni o terminu polaganja ispita.