Jednodnevna posjeta
0

Zoran Milanović stigao u Derventu, odao počast poginulim pripadnicima HVO-a

V. K.
Milanović u crkvi sv. Jurja (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)
Milanović u crkvi sv. Jurja (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović stigao je u Bosnu i Hercegovinu gdje je posjetio grad Derventu.

Prema protokolu, Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća obrane Derventa.

Također, predsjednik Hrvatske odat će počast polaganjem cvijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 103. brigade Hrvatskog vijeća obrane Derventa islamske vjeroispovijesti (Mezarje Derventa).

Predsjednik Hrvatske prisustvovao je i svetoj misi u Crkvi sv. Jurja u Derventi.

"Predsjednik Republike sudjelovat će na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 103. brigade Hrvatskog vijeća obrane Derventa. Tim povodom Predsjednik Republike odlikovat će 103. brigadu Hrvatskog vijeća obrane Derventa Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu (Kripta Crkve svetog Jurja). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike", saopćeno je ranije iz Ureda hrvatskog predsjednika.

Povodom posjete Milanovića reagovao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović koji je kritikovao dolazak Milanovića u ovaj grad.

"Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je stigao u Derventu. Možda bi neko pomislio da je tu na poziv naših vlasti da razgovaraju o rješavanju pitanja Trgovske gore, kada će Hrvatska izgraditi pristupni put mostu na Savi koji je bio izgovor da im Dodik omogući izgradnju Pelješkog mosta ili o nekom drugom aktuelnom pitanju, stvarnost je sasvim drugačija: predsjednik Hrvatske u nekada skoro do zemlje sravnjenoj Derventi, obilježava godišnjicu i odlikuje HVO, koji je taj isti grad i rušio i ubijao naš narod. Kakav skandal i nacionalna sramota", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović