Saznaje Klix.ba
659

Zoran Milanović sinoć boravio tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika

D. Bezdrob
Milorad Dodik i Zoran Milanović (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Milorad Dodik i Zoran Milanović (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, ekskluzivno saznaje Klix.ba.
Milanović je jučer u popodnevnim satima stigao u Jajce povodom 27. godišnjice oslobođenja tog grada, a tu se sastao s delegacijom bh. HDZ-a koju je predvodio Dragan Čović.

Sinoć, kako saznajemo, Milanović se pod pratnjom uputio ka Banjoj Luci, tačnije u selo kod Laktaša, gdje mu je domaćin bio lider SNSD-a Milorad Dodik, inače član Predsjedništva BiH koji ne krije podršku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Milanović se sinoć družio s Dodikom skoro tri sata nakon čega se uputio ka granici i napustio teritoriju Bosne i Hercegovine.

Njihov veoma blizak odnos, javno hvaljenje i gajenje sličnih političkih koncepcija i viđenje unutrašnjeg uređenja BiH već odavno je poznat javnosti.

Milanović je više puta poručio da je Dodik partner Republike Hrvatske, a u vremenu kada se govorilo o uvođenju evropskih sankcija lideru SNSD-a zbog podrivanja Dejtona i institucija BiH te destabilizacije regiona, Milanović je rekao da ko glasa za sankcije Dodiku bit će izdajnik u Zagrebu.

Da je Milanović "digao" na noge i banjalučku policiju potvrdio je Igor Crnadak (PDP).

"Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoputa i blokada saobraćaja u gradu Banjoj Luci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji 'Maestral' definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod", izjavio je.

Ovo je ujedno bio i susret dva negatora genocida u Srebrenici, što su potvrdili prije dva dana u Sloveniji na marginama procesa Brdo Brijuni.

Na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u Sloveniji, u sklopu procesa Brdo Brijuni čiji su domaćini od 2013. Slovenija i Hrvatska, dogodio se svojevrsni diplomatski incident nakon izjave Zorana Milanovića kako "ima raznih vrsta genocida, a u Srebrenici nije bio genocid".

Tu izjavu, izrečenu pred šefovima država Zapadnog Balkana, Milanović je izgovorio i prije nekoliko mjeseci pa je evidentno da predsjednik Hrvatske ponavlja svoje teze. Ova informacija potvrđena je i portalu Klix.ba iz diplomatskih izvora, kao i to da je u odbranu Milanovića stao jedino Milorad Dodik koji je pokušao opravdati stav predsjednika Hrvatske.