Pitanja zastupnika
55

Zolj: Ne sumnjajte u moj moral, a ni u moral moje supruge

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Zastupnica SBB-a Selma Filipović pitala je kandidata za predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Adema Zolja da li će mu predstavljati ograničenje činjenica što mu supruga obnaša funkciju izvršne direktorice na Televiziji Kantona Sarajevo.

S obzirom na to da supruga potencijalnog premijera Kantona Sarajevo Amra Zolj trenutno obnaša funkciju izvršne direktorice programa na Televiziji Sarajevo, zastupnica SBB-a pitala je Zolja da li će mu ta činjenica predstavljati "limit".

Zolj je odgovorio da njegova supruga već radi na tom poslu, a da je on "danas kandidat za premijera Kantona Sarajevo". Zastupnicima je poručio da ne sumnjaju u njegov moral, a ni u moral njegove supruge.

Filipović je kazala i da je upozoravala premijera Konakovića na ulaganje na Bjelašnici, odnosno na zamke koje se odnose na zaduženja vezana za takve projekte. Zolja je pitala hoće li nastaviti ovu praksu ili će vratiti povjerenje građana Kantona Sarajevo u vlasti.

On je odgovorio da zna kako radi EBRD, ali da se mora upoznati o realizaciji tog projekta kako bi mogao iznijeti svoj stav. Dodao je da u ovoj godini mora biti realizacije projekata na Bjelašnici.

Zastupnica SBB-a pitala je kandidata za predsjednika Vlade KS šta će učiniti u vezi s obrazovanjem u KS i kako će pomoći studentima i uposlenicima Univerziteta u Sarajevu.

Zolj je odgovorio da će obrazovanje svakako biti prioritet njegovog rada, ističući da ima više povjerenja u mlade osobe koje su završile državne, a ne privatne fakultete. On je rekao da Univerzitet u Sarajevu mora biti neovisan i da se politika ne treba miješati u taj dio.