{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zolj, Burzić i Halilović: Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća

Klix.ba
15.8.2018. u 16:21
219
56
Zolj, Burzić i Halilović: Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća
219
Zolj, Burzić i Halilović: Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća
Trenutna bezbjednosna situacija u Kantonu Sarajevo je na zadovoljavajućem nivou, konstatovano je na današnjem sastanku premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja sa glavnom tužiteljicom KS Dalidom Burzić i policijskim komesarom MUP-a KS Mevludinom Halilovićem.
Ovom prilikom je istaknuto kako je ova činjenica uvijek izuzetno važna, a posebno u periodu kada je u našem gradu u toku održavanje Sarajevo Film Festivala koji je doprinio povećanom broju turista, te različitim pratećim aktivnostima i događajima koji traju do duboko u noć.

Komesar Halilović je izvjestio premijera Zolja i tužiteljicu Burzić da policija uredno i po planu svakodnevno izvršava svoje terenske obaveze i zadatke.

Premijer Zolj je kazao kako Vlada podržava rad Tužilaštva KS i Uprave policije te s tim u vezi konkretno najavio kako će Vlada KS već na svojoj sutrašnjoj redovnoj sjednici donijeti odluku i dati saglasnost za raspisivanje javnog oglasa s ciljem prijema 200 novih policijskih službenika.

Na današnjem sastanku razgovarano je o potrebi i većem angažmanu na prevenciji svih negativnih pojava, posebno prosjačenja. Istaknuto je kako se u preventivno djelovanje trebaju uključiti sve službe za socijalni rad te Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS.

"Policija i Tužilaštvo se u suštini bave posljedicama ovih negativnih pojava. Smatram da je puno važnije raditi na njihovoj prevenciji", istakao je premijer Zolj.

Također je bilo riječi o potrebi za dodatnim ojačavanjem odjela za privredni kriminal i krvne delikte u MUP-a KS koji su po svom opisu poslova usku vezani za rad Tužilaštva KS.

Istaknuto je kako je izražen povećan broj predmeta iz nadležnosti ovih odjela, zbog čega Tužilaštvo radi ubrzano. Najavljeno je kako će se najvjerovatnije raditi na izmjeni njihovih sistematizacija s ciljem njihovog dodatnog kadrovskog jačanja.

Konstatovano je kako je prosjačenje jedan od evidentnijih problema u KS, zbog čega je potreban i veći angažman Kantonalnog centra za socijalni rad i drugih nadležnih organa iz ove oblasti, kako bi se ovaj problem pokušao trajno riješiti, a sve naravno uz kontinuirano podršku kantonalne policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: