Kritike premijeru
46

ZOI'84: Samo ekonomski isplativa cijena ski-karata daje mogućnost zdravog poslovanja

Klix.ba
Midhat Hubijar, direktor ZOI '84 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Midhat Hubijar, direktor ZOI '84 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon jučer objavljenog cjenovnika skijaških karata za Bjelašnicu, prema kojem su povećane cijene vertikalnog transporta, menadžment preduzeća ZOI'84 našao se na udaru kritika, a između ostalih reagovao je i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, dok je Vlada KS tražila hitno povlačenje odluke o poskupljenju. Na sve ovo reagovali su danas iz ZOI'84.

U saopćenju za javnost oni su istakli kako su iznenađeni istupom premijera o cjenovniku usluga za novu skijašku sezonu 2017-2018. te su poručili da ih je on prije tri dana iznenada posjetio u sjedištu firme i tada su ga, kako kažu, upoznali o novim cijenama za koje tada nije imao primjedbe.

"Također smo informisali premijera o stanju duga firme koju je lično osnovao i bio odgovorna osoba, od koje firma ZOI'84 potražuje znatna finansijska sredstva. Zato se sa čuđenjem pitamo i čemu ovakav nerazuman premijerov istup", naveli su iz ZOI-ja.

Poručili su da ova firma ne želi biti GRAS, već da žele kroz svoje poslovanje raditi i napokon početi dizati standard svojih uposlenika i njihovih porodica.

"Samo takvo poslovanje ima mogućnost opstanka, a ne poslovanje koje se zasniva na talasu javnosti koji možda kreira premijer iz samo njemu poznatih razloga. Menadžmentu bi bilo žao, ali se ne možemo oteti utisku da smo u nemilost premijera potpali onog momenta kada smo odbili konsultansku kuću koju je on preferirao i koja je imala enormno višu cijenu za izvođenje radova koji se sada privode kraju", navode iz ove kompanije i poručuju da su od tog momenta počele "razne smicalice koje prelaze granice zdravog razuma".

Premijera su optužili da ima širi spektar interesovanja za nekretnine koje se nalaze u vlasništvu firme ZOI'84 i poručili da su zbog toga zabrinuti.

"Zato još jednom ponavljamo, samo ekonomski isplativa cijena daje mogućnost zdravog poslovanja i mogućnost daljnjeg razvoja firme. Greške drugih kompanija su nam to pokazale. Pretpostavljamo da će vlada i općine u KS imati programe kao i do sada, gdje će finansirati razne projekte i škole skijanja, tako da će skijanje i boravak na planinama biti omogućeni svima", kažu iz uprave KJP ZOI'84.