BiH
0

ZOI '84. organizirao druženje djece i mladih s posebnim potrebama

FENA
Kantonalno javno preduzeće ZOI '84. organiziralo je danas u olimpijskom kompleksu "Zetra" a u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, druženje djece s posebnim potrebama.

Oko 200 djece i mladih s posebnim potrebama iz NVO "Svjetlo", "Vladimir Nazor", Doma "Bjelave" i dr. provešće dan u sportskim aktivnostima uz nadzor stručnog osoblja "Zetre".

"Djeca i mladi bit će podijeljeni u četiri grupe: košarkašku, odbojkašku, fudbalsku i tenisku. Uz pomoć trenera, sportom će se baviti oko dva sata, a nakon toga predviđen je ručak te obilazak Olimpijskog komiteta BiH", izjavila je Feni glasnogovornica KJP ZOI '84. Muamera Šehić.

Cilj druženja koje se odvija pod visokim pokroviteljstvom Grada Sarajeva te uz pomoć "Bosnalijeka" je, kako je kazala Šehić, ukazati na djecu s posebnim potrebama kao na kategoriju društva kojoj je potrebno razumijevanje i pomoć okoline.

"Također, želimo poslati poruku da se zdrav način života najbolje postiže bavljenjem sportskim aktivnostima", rekla je Šehić.

Djeci i mladima su na početku druženja podijeljene i majice koje je osigurao "Bosnalijek" a organizatori najavljuju druženje i za naredne godine.