Nakon incidenta na Igmanu
0

ZOI '84: Nije bilo tehničkih neispravnosti na korpama

FENA
Komisija za istragu nezgode na Malom polju na Igmanu, u kojoj je došlo do proklizavanja korpe i sudara s pratećom korpom na dvosjedoj žičari, utvrdila je da nije bilo tehničkih neispravnosti na korpama.

Komisija je, naime, utvrdila da do proklizavanja korpe nije došlo zbog tehničke neispravnosti te je predložila da se korpa odmah stavi u funkciju, saopćeno je iz ZOI '84.

Ispitivanje je vršila tročlana Komisija u sastavu: Avdo Fišeković, Halil Karahmet i Tarik Poturović.

U saopćenju ZOI '84 navodi se da je do nesreće vjerovatno došlo usljed nepridržavanja pravila ponašanja na žičarama, odnosno "uslijed pokušaja ulaska ili silazka sa žičare na mjestu koje je najbliže tlu, na međustanici".

Iz ZOI '84 navode da se trenutno čeka na stav uprave preduzeća o mogućnosti "pokretanja tužbe protiv Semira Botića, koji je dozvolio nepropisno ponašanje djece na žičari (u čijoj pratnji je bio) kao i zbog niza izrečenih neistina/kleveta koje idu na štetu preduzeća", navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću ZOI '84 i poziva sve skijaše i posjetioce olimpijskih planina da se strogo pridržavaju pravila pri korištenju žičare.