Saopćenje SDA
0

"Zna se ko je Vahid Hećo"

FENA
"Činjenica da federalni ministar rudarstva, energetike i industrije Vahid Hećo već drugi mandat radi isključivo na jednom projektu - a to je historijska pljačka države Bosne i Hercegovine i njenih prirodnih resursa najbolje govori o njemu i njegovim namjerama", kaže se u današnjem saopćenju Stranke demokratske akcije (SDA).

SDA ističe da "nezakonit i netransparentan način na koji su Hećo i njegovi šefovi (za)mislili rasprodati prirodno bogatstvo naše zemlje neće proći".

"Ako im je do prodaje, neka prodaju ono što je njihovo. Što se tiče najavljene Hećine tužbe, suvišan je svaki komentar. Zna se koje je Hećo, a ko Sulejman Tihić!", kaže se u saopćenju SDA, a povodom današnjeg saopćenja ministra Heće.

Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vahid Hećo u saopćenju je istaknuo da je Sulejman Tihić svojim ponašanjem postao najveći kočničar razvoja kompletnog privrednog sistema u FBiH i bit će obilježen kao takav "jer će se posljedice njegovog "angažovanja" osjetiti tek u narednom periodu".

"Nakon iznesenih niza laži i konstatacija o tobožnjem kriminalu o energetskom sektoru kao i čestim neargumentovanim istupima i tvrdnjama Sulejmana Tihića da je zaustavio tzv. 'pljačku stoljeća' koju samo on i njegovi istomišljenici vide morat će dokazati pred organima pravosuđa jer tužba o ovim navodima je u fazi pripreme. Svakodnevnim istupima Sulejman Tihić i njemu slični nanose nesagledivu štetu kako građanima tako i društvo u cjelini", navedeno je u saopćenju.

On na taj način, naveo je ministar Hećo, šalje ružan i na istini neutemeljen signal svima koji žele da donesu svoj kapital i investiraju u BiH s namjerom da pomognu ekonomski oporavak kako FBiH tako i BiH u cjelini.

"Lažima i upornim osporavanjem najboljeg mogućeg modela, kad je u pitanju prijedlog koji je Vlada FBiH jednoglasno podržala i uputila u parlamentarnu proceduru, on dovodi u pitanje kredibilitet Vlade FBiH posebno rješavanja problema kako u rudnicima tako i u drugim privrednim oblastima", istakao je Hećo u saopćenju.

"Pod izgovorom da je pokrenuta krivična istraga pred kantonalnim tužilaštvom, a pritom znajući da je ta istraga pokrenuta od njegovih satelita koji su isključivo zaduženi za prljave političke poslove, on koči ekonomski razvoj i sveukupan prosperitet FBiH i BiH", navodeno je u saopćenju.

"Zbog svega navedenog, predlažem Tihiću da pripremi kvalitetnu odbranu svih svojih iznesenih laži i da objasni građanima ove države zašto je toliko uporan u zaustavljanju razvojnog i ekonomskog napretka u FBiH u isto vrijeme ne obazirući se na aktivnosti koje se vode u manjem bh. entitetu kad je pitanju energetski sektor", rečeno je u današnjem saopćenju ministra Heće.