BiH
2

Zločinac Đukić pobjegao u Beograd, u Sudu BiH "sve po proceduri"

Klix.ba
Novak Đukić
Novak Đukić
Iako je sredinom prošlog mjeseca ratni zločinac Novak Đukić pobjegao iz naše zemlje u Beograd uprkos izrečenoj pravosnažnoj presudi od 20 godina zatvora za masakr na Tuzlanskoj kapiji, službenike Suda BiH ta činjenica kao da nije previše uznemirila.

Prije dva dana bivši Đukićev advokat Duško Tomić za Klix.ba je potvrdio kako je Đukić izašao iz bolnice u Beogradu, ali je u glavnom gradu Srbije i dalje ostao "kako bi se povremeno javljao ljekaru".

Njegov odlazak u Srbiju u konačnici bi mogao značiti da će mu biti omogućeno da kaznu umjesto u BiH izdržava u susjednoj Srbiji.

Međutim, u Sudu BiH još uvijek ne razmišljaju o raspisivanju potjernice, odnosno oni još uvijek nisu ni uputili akt za izvršenje sankcije u Đukićevom slučaju.

"Pravosnažna presuda je dostavljena na adrese stranaka i dalji postupak je u toku", odgovorili su na naš upit o slučaju Đukić iz Suda BiH.

Time su potvrdili da se u ovom slučaju drže "redovne procedure", iako mediji u BiH danima bruje da je Đukić zapravo pobjegao u Srbiju, iz koje ne mora biti izručen jer ima i srbijanski pasoš.