{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zlatna plaketa web stranici špilje Vjetrenica

F
5.4.2009. u 13:01
0
4
Zlatna plaketa web stranici špilje Vjetrenica
0
Zlatna plaketa web stranici špilje Vjetrenica
Na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2009. zlatnu plaketu u kategoriji turističkih web stranica dobila je stranica špilje Vjetrenica koju uređuje Speleološka udruga "Vjetrenica – Popovo polje" iz Ravnoga.
"Sretni smo zbog ove plakete jer se radi o nagradi vodećih profesionalaca nama iz nevladina sektora i jer se ovom plaketom pokazuje da oni uvažavaju moderne postavke turizma, među kojima na prvom mjestu osobnost mjesta, ruralno okružje, te znanstveni i ekološki pristup", kazao je tom prigodom u izjavi za Fenu urednik stranice Ivo Lučić.

Stranica www.vjetrenica.com postavljena početkom 2005. godine i do sada ju je posjetilo oko dva milijuna ljudi. Rađena oko osam mjeseci u studiju "Redesign" u Zagrebu i na njoj je ozbiljno radio tim stručnjaka.

Po Lučićevim riječima, presudnu podršku njezinoj realizaciji dao je doajen bh. turizma Mato Tomičić, a nakon što je u federalnoj Turističkoj zajednici (TZ) osnovao komisiju za Vjetrenicu jer Udruga, zbog skromnih financija, nije imala hrabrosti upustiti se u takav rad.

Cilj Komisije za Vjetrenicu bio je što prije osposobiti našu najpoznatiju špilju da iziđe na turističko tržište. Komisija je postigla dogovor da TZ Federacije podrži izdavanje naših prospekata i ulaznica, što je realizirano, a da TZ Heregovačko-neretvanske županije omogući sredstva za ovu mrežnu stranicu, kazao je Lučić.

"Mi smo posao napravili, a TZ HNŽ-a nije nikada napravila svoje što nam je stvorilo teškoće prema partnerima, a ova plaketa prvi je znak prihvata stranice u Mostaru budući da je njezina promocija u tom gradu onemogućena", kazao je Lučić.

Po njegovim riječima, iako je predstavljene stranice u Mostaru bilo zakazano za 11. veljače 2005. godine formalni domaćin, TZ HNŽ je u zadnji trenutak zatražila odgodu zbog nekih obaveza, a kasnije nije pristala na novu promociju.

"Žao nam je zbog toga jer je stranica koncipirana tako da predstavlja podlogu svima u regiji koji se bave turizmom na kršu pa su iz TZ imali dobrih razloga podržati takvu promociju. Njezina specifičnost je da je cijeli sadržaj izložen posebno za znanstvenike, turiste i djecu. Duboko smo svjesni da imamo najrazvijeniji krš u svijetu i sve što radim mora biti njegova 'slika i prilika', a naše područje jednoga dana treba postati svjetski vrh u krškom turizmu", kazao je Lučić.

On je dodao da je poput monografije o Vjetrenici web stranica naišla na laskave ocjene javnosti pa je jedan od članova zagrebačkog dizajnerskog tima s velikim međunarodnim uspjesima Bruketa & Žinić ocijenio da se radi o jednom od najboljih sajtova ove tematike.

Lučić je također zahvalio USAIDU koji je omogućio prevođenje veće količine teksta na engleski jezik te istaknuo da je engleska stranica Vjetrenice još nedovršena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: