BiH
1

Zlatna medalja Klasovoj domaćoj baklavi

FENA
Klasova domaća baklava nagrađena je Zlatnom medaljom 14. generalnog bh. sajma "Zeps“.

Medalja kvaliteta „Ruža Zepsa“ za prehrambene proizvode u kategoriji „konditorski proizvodi“ baklavi je pripala zahvaljujući visokim ocjenama Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu, degustatora i stručnog žirija za dodjelu priznanja „Zepsa“.

Za medalju kvaliteta kandidiralo se 19 proizvođača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore sa 41 proizvodom svrstanim u devet robnih grupa, saopćeno je danas iz "Klasa".

Ovaj sajam je u početku okupljao oko 60 izlagača, a danas je u Zenici 649 izlagača iz 36 zemalja. Čak 70 posto izlagača dolazi iz inostranstva i to potvrđuje činjenicu da se „Zeps“ razvio u respektabilan međunarodni sajam.

„Klas“ na ovogodišnjem „Zepsu“ izlaže kompletan asortiman proizvoda, akcentirajući zalivene kolače pripremljene prema receptu tradicije u redizajniranom pakovanju i s dužim rokom trajanja. Pažnju posjetilaca privlače i pite, krofne, peciva, program „Novi dan“...

„Dnevno kroz sajam prođe hiljade posjetitelja i gotovo svi se zaustavljaju pored našeg štanda, gdje svoje proizvode izlažu još i „Sprind“ i Mlin „Ljubače“ Tuzla. „Klas“ ima veliko iskustvo u izlaganju na domaćim međunarodnim sajmovima. Rado smo se odazvali i pozivu „Zepsa“, rekao je brand manager u „Klasu“ Branislav Vladušić nakon preuzimanja zlatne medalje.