{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zlatko Miletić imenovao štab akcije "Srebrenica 2010"

S
8.7.2010. u 15:39
0
2
Zlatko Miletić imenovao štab akcije "Srebrenica 2010"
0
Zlatko Miletić imenovao štab akcije "Srebrenica 2010"
Zlatko Miletić
Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić imenovao je Štab akcije pod nazivom "Srebrenica 2010" čiji je zadatak da organizuje, planira i realizuje operativne aktivnosti koje su u nadležnosti policije, vezano za obilježavanje 15. godišnjice stradanja u Srebrenici.
Iz Federalne uprave policije saopšteno je da je Štab dogovorio aktivnosti svih policijskih agencija učesnika za obezbjeđenje ukopa žrtava na području Federacije BiH /FBiH/, a sačinjen je i Plan zajedničkih aktivnosti policijskih agencija.

Započele su i aktivnosti na području Sapna - Nezuk, gdje je održan okrugli sto, koji je protekao potpuno bezbjedno, a danas je u 9.00 časova 6 000 do 6 500 učesnika započelo "Marš mira", krećući se u pravcu Potočara.

Kretanje kolone, na čijem se čelu nalaze policijski službenici iz MUP-a Tuzlanskog kantona, kroz dio FBiH prošao je prema planu i bez evidentiranih problema, navodi se u saopštenju.

Grupa od 197 biciklista i 25 maratonaca krenula je jutros u 8.30 časova iz Bihaća prema Srebrenici. Sa policijskog aspekta, ove aktivnosti, do sada, protiču potpuno bezbjedno.

U skladu sa utvrđenim Planom, policijske agencije nastavljaju svoje aktivnosti i tokom sutrašnjeg dana kada će pratiti kolonu vozila kojima će biti prevoženi posmrtni ostaci na relaciji Visoko - Sarajevo - Lapišnica - Srebrenica, ističe se u saopštenju.

Stalno zasjedanje Štaba započeće 10. jula u 12.00 časova u Tuzli i trajaće sve do završetka svih aktivnosti povodom obilježavanja godišnjice tragedije u Srebrenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: