Pozlilo mu sinoć u Dnevniku FTV
8

Zlatko Lagumdžija izašao iz bolnice

Anadolija
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija danas u popodnevnim satima napustio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, u koji je primljen i tamo zadržan sinoć zbog iscrpljenosti i umora nakon što mu je pozlilo tokom gostovanja u emisiji uživo Dnevnik D Federalne televizije.

Lagumdžija je proteklu noć proveo u bolnici radi pretraga, a uključena mu je i simptomatska terapija, nakon koje se njegovo zdravstveno stanje popravilo, saopćeno je iz KCUS-a.

Danas je Lagumdžiju u bolnici posjetio i federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović. Po izlasku iz KCUS-a Mesihović je izjavio kako su Lagumdžijini vitalni parametri stabilni i da se on osjeća bolje.

Lagumdžija je sinoć tokom emisije Dnevnik D, u kojoj je odgovarao na pitanja o političkom sporazumu koji su potpisali on i lider SNSD-a Milorad Dodik, zatražio čašu vode, a nedugo nakon toga napustio studio.

Urednica je potom prekinula emisiju. Kasno sinoć glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić potvrdila je da je Lagumdžija oko 21 sat primljen na Kliniku urgentne medicine i da je tu zadržan radi pretraga i terapije.