{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Život u zeničkom haustoru

S
28.9.2009. u 08:01
0
19
Život u zeničkom haustoru
0
Život u zeničkom haustoru
U srijedu, 23.09, porodica Hadžić deložirana je iz stana u ulici Kulina bana u Zenici, koji se nalazi na 13-tom spratu. Deložacija je obavljena na zahtjev kompanije Arcelor Mittal koja je njegov vlasnik, a Hasib Hadžić, glava porodice, osim odlaska u penziju, našao se i na ulici. Nakon 40 godina provedenih u željezari.
Porodica Hadžić sada već pet dana živi u haustoru susjedne zgrade jer trenutno nema nikakvog smještaja.

Tokom rata njihov stan u zeničkom naselju Kanal je granatiran i dobijaju rješenje za drugi, zatim treći, i na kraju, ovaj četvrti stan.

Nakon deset godina života na ovoj adresi, porodica Hadžić je prisiljena da ga napusti iako prijeratni stanar nije tražio svoja prava.

U općinskoj administraciji Zenice objasnili su da je Hasib Hadžić izgubio sudski spor protiv kompanije Mittal koji je trajao dugo godina i da će u stan biti useljen neko sa liste radnika kompanije. U isto vrijeme tvrde da Hadžić ima stanarsko pravo na stan u naselju Kanal u kojem se trenutno navodno nalazi neko drugi.

No, Hadžići kažu da je upravo zbog ruševnog stanja na njihovoj prijeratnoj adresi, njima dodjeljivano rješenje nekoliko puta i da stanarski status imaju 25 godina.

Iako Hasib Hadžić već godinama vodi sudski spor i protiv općine Zenica, to nije bila smetnja da se deložacija porodice izvrši.

Naočigled vlasti njihova sramotna drama još uvijek traje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: