{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Živković i Lozančić u posjeti republici Makedoniji

F
7.4.2008. u 17:46
0
0
Živković i Lozančić u posjeti republici Makedoniji
0
Živković i Lozančić u posjeti republici Makedoniji
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Milorad Živković i zamjenik predsjedavajućeg Niko Lozančić borave u zvaničnoj posjeti Republici Makedoniji, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.
Tokom dana susreli su se sa najvišim zvaničnicima Republike Makedonije Ljubišom Georgievskim, predsjednikom Parlamenta, Brankom Crvenkovskim, predsjednikom Makedonije i Živkom Jankulovskim, zamjenikom predsjednika Vlade RM.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković obratito se i poslanicima na sjednici Sobranja.

Živković je istaknuo napredak koji je Republika Makedonija postigla na putu ka evroatlantskim integracijama, ali i uspjehe na privrednom, ekonomskom i političkom planu.

Potcrtao je potrebu i zajednički interes za unapređenje parlamentarne saradnje, kao i saradnje na svim drugim nivoima između dviju zemalja.

U skladu s ovim opredjeljenjem inicirao je održavanje jedne regionalne konferencije o evroatlantskim integracijama u Sarajevu kako bi se stvorili preduvjeti za još bolji dijalog i saradnju.

Živković je kolege iz makedonskog parlamenta upoznao o altuelnim dešavanjima u BiH i prioritetima, među kojima u prvom redu onome koji se odnosi na evroatlantske integracije.

Kada je riječ o bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Makedonije, Živković je apelirao da se potpišu usaglašeni a do sada nepotpisani sporazumi kao što su - Sporazum u oblasti obrazovanja i nauke, Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u oblasti carina, Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i Protokol o veterinarskoj saradnji, te pokrenuo inicijativu za zaključivanje novih bilateralnih sporazuma, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: