Živko Budmir osudio paljenje zastave i kamenovanje autobusa

F
FENA
4.12.2011. u 11:05
0
12
Živko Budmir osudio paljenje zastave i kamenovanje autobusa
0
Živko Budmir osudio paljenje zastave i kamenovanje autobusa Živko Budimir
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir najoštrije je osudio paljenje zastave na džamiji Ali-paše Rizvanbegovića u Stocu i kamenovanje autobusa u vlasništvu stolačke firme.
"Svaki čin vandalizma temeljen na nacionalnoj i(li) vjerskoj osnovi vraća Bosnu i Hercegovinu u prošlost i dodatno narušava odnose među ljudima. Kome su prije nekoliko dana bile trn u oku betlehemske jaslice, kome je to poslije zasmetala zastava na džamiji…?", kaže se u saopćenju Živka Budmira.

"Jedna provokacija očito izaziva drugu, a ono što je provokatorima zajedničko jest mržnja prema Bosni i Hercegovini i neodgovornost prema vlastitom narodu. Svaki počinitelj nacionalnog i(li) vjerskog incidenta, bez obzira na društveni status, godine i psihičku zrelost, ruši ugled svome narodu."

"Želim vjerovati kako će pripadnici MUP-a učinkovito odraditi svoj posao te da će vandali koji se zabavljaju dizanjem nacionalnih tenzija biti propisno kažnjeni", kaže se u saopćenju predsjednika FBiH Živka Budimira, prenosi njegov Ured za odnose s javnošću.


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: