BiH
139

Živko Budimir: Nisam rekao da je Armija BiH napadala Hrvatsku

Piše: E. G.
Živko Budimir (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Živko Budimir (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik FBiH Živko Budimir sinoć je u emisiji "Pošteno" na FTV-u rekao kako je početkom proteklog rata s područja BiH vršena agresija na Republiku Hrvatsku, a danas je pojasnio svoju izjavu, jer smatra kako su ga pojedini mediji pogrešno interpretirali.

"Još jednom ću ponoviti ono što sam sinoć rekao, a to je da je sa teritorije BiH vršena agresija na Republiku Hrvatsku i podsjetit ću vas na 1991. godinu i dešavanja u Dubrovniku i Ravnom, a nakon toga se sjetite Slavonskog Broda, Županje i drugih prostora u Hrvatskoj koji su napadani s teritorije BiH. To sam rekao i u emisiji, a nikako da je Armija BiH napadala Republiku Hrvatsku", rekao je Budimir.

Budimir je kazao kako vjeruje da za namjerne krive interpretacije njegovih riječi postoji samo jedan razlog, a to je da se kod bošnjačkog naroda pokuša diskreditovati.

"Osobno vjerujem da takvo nešto Bošnjacima vrijeđa inteligenciju, ali jednako tako i moju. Svi znamo da su to činile postrojbe na prostoru BiH, da li su to samo postrojbe Republike Srpske ili i postrojbe koje su u BiH dolazile iz Jugoslavije i vršile agresiju na Hrvatsku", rekao je Budimir.

Predsjednik FBiH je rekao da su te činjenice svjesni svi koji znaju nešto o ratu u BiH i na području Jugoslavije.

Također je još rekao da je to pokušaj da ga se ocrni kod Bošnjaka koji su mu davali podršku kao predsjedniku FBiH, ali i dok je bio u zatvoru.

"Podršku sam dobio od Bošnjaka i dok sam obavljao dužnost i dok sam bio u zatvoru", rekao je Budimir.

On je potvrdio da ide u SIPA-u na saslušanje zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Budimir je za taj pištolj rekao da ga je dobio 1996. godine, ali da nije produžio dozvolu za posjedovanje.