{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Živko Budimir: Nisam rekao da je Armija BiH napadala Hrvatsku

28.5.2013. u 11:20
139
138
Živko Budimir: Nisam rekao da je Armija BiH napadala Hrvatsku
139
Živko Budimir: Nisam rekao da je Armija BiH napadala Hrvatsku
Živko Budimir (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik FBiH Živko Budimir sinoć je u emisiji "Pošteno" na FTV-u rekao kako je početkom proteklog rata s područja BiH vršena agresija na Republiku Hrvatsku, a danas je pojasnio svoju izjavu, jer smatra kako su ga pojedini mediji pogrešno interpretirali.
"Još jednom ću ponoviti ono što sam sinoć rekao, a to je da je sa teritorije BiH vršena agresija na Republiku Hrvatsku i podsjetit ću vas na 1991. godinu i dešavanja u Dubrovniku i Ravnom, a nakon toga se sjetite Slavonskog Broda, Županje i drugih prostora u Hrvatskoj koji su napadani s teritorije BiH. To sam rekao i u emisiji, a nikako da je Armija BiH napadala Republiku Hrvatsku", rekao je Budimir.

Budimir je kazao kako vjeruje da za namjerne krive interpretacije njegovih riječi postoji samo jedan razlog, a to je da se kod bošnjačkog naroda pokuša diskreditovati.

"Osobno vjerujem da takvo nešto Bošnjacima vrijeđa inteligenciju, ali jednako tako i moju. Svi znamo da su to činile postrojbe na prostoru BiH, da li su to samo postrojbe Republike Srpske ili i postrojbe koje su u BiH dolazile iz Jugoslavije i vršile agresiju na Hrvatsku", rekao je Budimir.

Predsjednik FBiH je rekao da su te činjenice svjesni svi koji znaju nešto o ratu u BiH i na području Jugoslavije.

Također je još rekao da je to pokušaj da ga se ocrni kod Bošnjaka koji su mu davali podršku kao predsjedniku FBiH, ali i dok je bio u zatvoru.

"Podršku sam dobio od Bošnjaka i dok sam obavljao dužnost i dok sam bio u zatvoru", rekao je Budimir.

On je potvrdio da ide u SIPA-u na saslušanje zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Budimir je za taj pištolj rekao da ga je dobio 1996. godine, ali da nije produžio dozvolu za posjedovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: