BiH
340

Zimsko prihvatilište za smještaj beskućnika otvoreno u Brčkom

SRNA
Foto: BDC Televizija
Foto: BDC Televizija
Odjeljenje za javnu bezbjednost u Vladi distrikta Brčko i tamošnji Crveni krst djelimično su adaptirali prostorije u jednom objektu u gradskoj bescarinskoj zoni za smještaj beskućnika u zimskom periodu, rekao je sekretar brčanskog Crvenog krsta Denis Šehanović.

"Prostor je prilagođen za boravak ljudi bez krova nad glavom u hladnim zimskim danima. Trenutno raspolažemo sa desetak kreveta, a ukoliko bude potrebno dopremit ćemo ih još. Na osnovu dosadašnjih iskustava, procijenili smo da će utočište u naredna dva mjeseca ovdje zatražiti pet-šest nevoljnika. Nije isključeno da ih bude i više", rekao je on novinarima.

Šehanović je naveo da su u skloništu beskućnicima, osim kreveta, obezbijeđeni i topli napitak i obrok.

Prema njegovim riječima, osim Vladinog resornog Odjeljenja za javnu bezbjednost koje je partner Crvenom krstu u ovoj aktivnosti, saradnja je uspostavljena i sa Policijom i Bolnicom.

"Do sada smo imali interna dežurstva koja su obavljale ekipe koje čine volonteri Crvenog krsta i zaposleni u Odjeljenju za javnu bezbjednost, ali ukoliko bude potrebno računamo i na uključivanje pripadnika Gorske službe spašavanja i nekih od organizacija koje su potpisale Memorandum o saradnji", dodao je Šehanović.

S obzirom da slijedi duži period neradnih dana, on je napomenuo da je Crveni krst od danas otvoren za prijem svih informacija o ljudima kojima je neophodan smještaj.

"Građani to mogu učiniti obraćanjem Crvenom krstu ili centru 121", dodao je Šehanović.