{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zimsko prihvatilište za smještaj beskućnika otvoreno u Brčkom

S
5.1.2017. u 18:36
340
4
Zimsko prihvatilište za smještaj beskućnika otvoreno u Brčkom
340
Zimsko prihvatilište za smještaj beskućnika otvoreno u Brčkom
Foto: BDC Televizija
Odjeljenje za javnu bezbjednost u Vladi distrikta Brčko i tamošnji Crveni krst djelimično su adaptirali prostorije u jednom objektu u gradskoj bescarinskoj zoni za smještaj beskućnika u zimskom periodu, rekao je sekretar brčanskog Crvenog krsta Denis Šehanović.
"Prostor je prilagođen za boravak ljudi bez krova nad glavom u hladnim zimskim danima. Trenutno raspolažemo sa desetak kreveta, a ukoliko bude potrebno dopremit ćemo ih još. Na osnovu dosadašnjih iskustava, procijenili smo da će utočište u naredna dva mjeseca ovdje zatražiti pet-šest nevoljnika. Nije isključeno da ih bude i više", rekao je on novinarima.

Šehanović je naveo da su u skloništu beskućnicima, osim kreveta, obezbijeđeni i topli napitak i obrok.

Prema njegovim riječima, osim Vladinog resornog Odjeljenja za javnu bezbjednost koje je partner Crvenom krstu u ovoj aktivnosti, saradnja je uspostavljena i sa Policijom i Bolnicom.

"Do sada smo imali interna dežurstva koja su obavljale ekipe koje čine volonteri Crvenog krsta i zaposleni u Odjeljenju za javnu bezbjednost, ali ukoliko bude potrebno računamo i na uključivanje pripadnika Gorske službe spašavanja i nekih od organizacija koje su potpisale Memorandum o saradnji", dodao je Šehanović.

S obzirom da slijedi duži period neradnih dana, on je napomenuo da je Crveni krst od danas otvoren za prijem svih informacija o ljudima kojima je neophodan smještaj.

"Građani to mogu učiniti obraćanjem Crvenom krstu ili centru 121", dodao je Šehanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: