Upotpunjeni dani raspusta
0

"Zimski grad" u Konjicu: Mališani uživali u koncertu "Latif i Mravko Travko"

L. S.
Najmlađi Konjičani su uživali u koncertu "Latif i Mravko Travko", koji je organizovan u okviru manifestacije "Zimski grad", a zimski raspust će nastaviti da se upotpunjuje zabavnim programima do 15. januara.

Edukativno-zabavni program, koji su izveli Latif Močević i Mravko Travko tokom koncerta, bio je razlog zbog kojeg su se konjički mališani i u četvrtak uvečer ponovo okupili na trgu pored Gradske uprave Konjic, gdje se održavaju programi u okviru manifestacije "Zimski grad".

Nakon priređenih nastupa učenika osnovnih škola i vrtića u proteklim danima, svi oni imali su priliku uživati uz pjesme i ples zajedno sa izvođačima koji su pripremili nezaboravnu zabavu za najmlađe. Pjesme koje su plijenile pažnju najmlađih posvećene su zahvalnosti, ljubavi i pažnji.

Latif Močević zahvaljujući se publici, djeci i roditeljima, što redovno prate koncerte koji se priređuju, zahvalio se i Gradu Konjicu i organizatorima na ukazanom povjerenju i redovnim pozivima na saradnju.

"Lijepo je biti dio ovakvih manifestacija koje unose radost u srca svih nas, a naročito najmlađih, koji nam pjesmom i plesom pokažu da uživaju u svakoj pjesmi", kazao je Močević.

Manifestacija "Zimski grad" koju organizuju Ustanova Narodni univerzitet, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih Grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK počela je 23.decembra i trajat će do 15.januara.

Sve generacije će imati priliku da uživaju u koncertima, pozorišnim predstavama i zabavnim programa, a školarci u druženjima, izletima na planinu, u školi skijanja i rekreaciji kroz plivanje, što će im na kvalitetan način upotpuniti dane zimskog raspusta.