Budimo humani
24

Zimski bazar 20. decembra u sarajevskoj školi Osman Nuri Hadžić

Klix.ba
U prostorijama Osnovne škole Osman Nuri Hadžić u sarajevskom naselju Dobrinja će 20. decembra, s početkom u 18 sati, biti održan Zimski bazar koji organizira Vijeće roditelja u saradnji sa roditeljima, učenicima i školom.

"Bazar je, kao i prethodnih godina, humanitarnog karaktera i rezultat je nastojanja da se socijalno ugroženim učenicima naše škole omoguće stipendije koje, svjesni smo, neće riješiti njihove probleme, ali će ih djelimično olakšati. Nakon prošlogodisnjeg bazara osigurali smo stipendije za pet naših učenika i ove godine se nadamo istom ili boljem uspjehu", kazao je A. Vegara, predsjednik Vijeća roditelja Osnovne škole Osman Nuri Hadžić.

Bazar se sastoji od prodajnog i revijalnog dijela. U prodajnom će biti ponuđene slastice, slana jela i sokovi te kreativni radovi učenika škole, dok je u revijalnom dijelu planiran disco party za djecu, face painting i slično.

"Našu školu pohađa i Hana Bešlija, trenutna državna prvakinja u šahu, koja će na bazaru igrati šah sa djecom i roditeljima. Oni koji budu željeli odigrati partiju šaha sa državnom prvakinjom plaćat će simboličnu cijenu, a sav prihod ude za naše učenike. Uz moto 'Budi razlog nečijeg osmijeha' nadamo se još jednoj uspješnoj priči", naveli su iz Osnovne škole Osman Nuri Hadžić.