Od 20.12. do 10.1.
380

"Zimska čarolija" prvi put stiže u Sanski Most: Praznične radosti za sve uzraste

Piše: M. N.
Foto: inMedia.ba
Foto: inMedia.ba
Praznična atmosfera polako stiže u gradove širom BiH. U Sanskom Mostu su počele pripreme za realizaciju prvog prazničnog festivala pod nazivom "Zimska čarolija" koji će tokom decembra i januara uveseljavati sve građane i posjetioce ove općine.

Glavna gradska ulica Prijedorska prvi put će u zimskom periodu biti pretvorena u korzo koji će raditi od 18 sati do ponoći.

"Općinsko vijeće Sanskog Mosta donijelo je dvije odluke, prva je da se produži radno vrijeme ugostitelja u ovom periodu, a druga da se zabrani saobraćaj u glavnoj ulici, kao što je to slučaj u ljetnom periodu. Zimski korzo će trajati od 20. decembra do 10. januara. Ugostitelji koji imaju objekte u glavnoj ulici moći će raditi do jedan, odnosno do dva ujutro neradnim danima", rekao nam je Arnel Terzić, projekt menadžer festivala "Zimska čarolija".

Sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni sadržaj, a posebna pažnja posvećena je najmlađima za koje su osmišljene broje aktivnosti, među kojima je i luna park. Na programu su i dva sajma, jedan je za lokalne obrtnike, a drugi je sajam ženskog poduzetništva na kojem će izlagati udruženja žena s područja općine Sanski Most.

"Imat ćemo nekoliko projekcija dječijih filmova u malom parku na Zdeni te posebnu Dječiju Novu godinu od 12 sati, kada će djeca cijeli dan moći besplatno koristiti luna park te će biti upriličena podjela paketića i slatkiša koje će uručiti načelnik", kazao je Terzić.

Tokom festivala svakodnevno će u glavnoj ulici biti raspoređeni ulični prodavači koji će nuditi razne delicije, domaće kolače, kuhano vino i čaj, kao i rukotvorine, te će svaku noć biti posebna sniženja u buticima i trgovačkim radnjama.

"Imat ćemo božićni koncert 23.12. kada će nastupati nekoliko međureligijskih horova iz Sanskog Mosta i Prijedora, a 28. 12. imamo takmičenje u pjevanju 'Zlatni glas Sanskog Mosta'. Tu su i sportski sadržaji, odnosno novogodišnji turniri, a sve će biti začinjeno tradicionalnom proslavom Nove godine na otvorenom uz koncert", kazao je Terzić.

Detalji o najluđoj noći kada ćemo ispratiti ovu i dočekati novu godinu još nisu poznati, ali je svima onima koji od 20.12. do 10.1. budu posjetili Sanski Most zagarantovana najluđa zabava do sada.