BiH
26

Zimovanje u Švedskoj za stipendistice Udruženja "Obrazovanje gradi BiH"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) novčano je podržala tradicionalnu akciju "Zimovanje mladih u Švedskoj" Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".

Ova akcija realizuje se petu godinu u saradnji sa bh. sportskim klubom Alpina Scand Sarajevo 84, u ski centru Klappen u Švedskoj.

Ove godine sedam djevojaka, stipendistica Udruženja, boravit će u Švedskoj u periodu od 20.12. do 30.12.2013., gdje će pored sedmodnevne obuke skijanja, imati priliku upoznati Klappen i Goteburg, obići znamenitosti i upoznati se sa kulturom i historijom Švedske, te družiti se sa mladima iz bh. dijaspore u Švedskoj. Fondacija SHL obezbijedila je novčana sredstva u iznosu od 3.518,69 KM za troškove aviokarata sedam djevojaka.

Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) već dugi niz godina podržava rad Udruženja "Obrazovanje gradi BiH", te je tako ove godine, pored ovog projekta, podržala i projekat stipendistica Udruženja pod nazivom "Budi inkluzivan", koji je realiziran u okviru ljetovanja na Boračkom jezeru za 222 djece i mladih.