Općina Novo Sarajevo
0

Zimnica na odgođeno plaćanje

FENA
Ratni vojni invalidi, šehidske porodice i porodice poginulih boraca te dobitnici najvećih ratnih priznanja općine Novo Sarajevo putem Udruženja RVI Novo Sarajevo, u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku zaštitu Općine Novo Sarajevo, mogu kupovati zimnicu u preduzeću Hoše-komerc (bivši super market AS) na odgođeno plaćanje (šest rata).

Prijave se vrše u Udruženju RVI Novo Sarajevo, u ulici Hamdije Čemerlića 49B, telefon 642-545.

Korisnici prava na dječiji dodatak s područja općine Novo Sarajevo treba da od 1. septembra do 31. oktobra ove godine dostave novu potpunu dokumentaciju na osnovu koje će zadržati pravo na dječiji dodatak, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Korisnici prava na dječiji dodatak, čija su djeca starija od 15 godina, uz ostalu novu dokumentaciju treba da dostave i novu potvrdu o redovnom školovanju.

"Isplata dječijeg dodatka za septembar i oktobar bit će obustavljena svim korisnicima tog prava do dostavljanja nove dokumentacije, izuzev onim korisnicima koji su to pravo stekli podnošenjem zahtjeva u ovoj godini. Onima, koji ne postupe po ovoj obavezi pravo na dječiji dodatak bit će potpuno obustavljeno, a može se ponovo steći kad korisnici dostave valjanu i potpunu dokumentaciju kojom će dokazati da imaju pravo na dječiji dodatak, a pravo će im teći od prvog dana narednog mjeseca, bez prava na retroaktivnu isplatu", navodi se.