Sukob u gradskom odboru
88

Zildžić poručio da ipak neće napustiti SDA i da su ranije najave bile iz revolta

F. H.
Screenshot: BHT
Screenshot: BHT
Zastupnik u Parlamentu FBiH Salko Zildžić gostujućI u jutarnjem programu BHRT-a "Jutro za sve" kazao je da ipak neće napustiti Stranku demokratske akcije (SDA).

"Ne napuštam Stranku demokratske akcije, iako jesam dao izjavu da ću razmisliti o članstvu. To je više stvar revolta u odnosu na neke unutrašnje procese kada su u pitanju izbori unutar SDA koji se održavaju na nivou gradskog odbora u kojem sam ja do sada bio predsjednik", kazao je Zildžić.

Naveo je da je suština u tome da nije zadovoljan demokratskim procesima unutar organizacije, iako nije bio kandidat.

"Kao sadašnji predsjednik ne želim sazvati izbornu skupštinu koja je održana kako sam kazao u svom provom medijskom istupu, skromno u krugu porodice. Ne možete 5.000 članova koliko gradski odbor SDA ima i izabrati delegate u nekim mjesnim ograncima koji imaju 300 do 400 članova, a da ostali ne znaju da se izbori održavaju. Ekipa koja je to tako uradila očekuje da ja sazovem skupštinu", kazao je Zildžić.

Rekao je da tako neće sazvati skupštinu i da će podnijeti ostavku unutar gradske organizacije SDA u Tuzli.

"Ja ću ipak ostati u SDA i u Federalnom parlamentu zastupati politiku SDA i moje moralne principe kako sam radio u prethodnom periodu, ali kad je u pitanju gradski odbor poprilično ću se distancirati", poručio je Zildžić.

Zildžić je kazao i da je razgovarao sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i da mu je on sugerisao da ne izlazi iz SDA jer je radio dobro posao i da se treba ostati i boriti za svoje principe.