Negira da ju je imao
39

Zildžić o "aferi Iskaznica": Postojala je viber grupa "državna bezbjednost", tu smo se zezali

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić, koji je nedavno uhapšen na granici sa Srbijom prilikom čega mu je pronađen pištolj za koji je imao dozvolu, ali ne i dozvolu za prijenos preko granice, govorio je danas nakon sjednice Parlamenta FBiH.

Zildžić se, očekivano, odmah dotakao teme o počasnoj iskaznici Obavještajno - sigurnosne agencije BiH, za koju je postojalo više navoda da je pronađena kod njega prilikom hapšenja.

Zildžić je negirao da je kod njega pronađena sporna iskaznica.

"I oni su se čudili otkuda priča o iskaznici. Niti sam je kad imao, niti je kod mene nađena,niti mi je jasno kako je došlo do ovog fabriciranja ove afere", naveo je Zildžić.

Potom je, na upit medija, govorio o "viber grupi", s obzirom da je ranije u javnom prostoru postojala tvrdnja da je iskaznica bila "zezancija iz jedne privatne viber grupe".

"Telefon su uzeli na vještačenje ima neka viber grupa. Ali nikad nije postojala ta iskaznica. Bila je jedina viber grupa'Državna bezbjednost' gdje se nas nekoliko prijatelja zezalo. Kazao sam da nisu na osnovu te Viber grupe nešto pomislili“. Nikakva iskaznica ne postoji, jedina iskaznica koju ja posjedujem je iskaznica Predstavničkog doma", ustvrdio je Zildžić.

Na kraju je iznio svoj stav o tome zašto je, kako kaže "pokrenuta priča o počasnoj iskaznici OSA-e".

"Možda je ovo sve imalo za cilj da se ja što duže zadržim u Srbiji u pritvoru, ali ne znam čim sam ja to sve zaslužio", zaključio je Zildžić.

Govorio je i o tome hoće li vratiti mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

"Ja sam od građana ove države dobio mandat i ukoliko, po zakonu, bude potrebno da ga vratim ja ću ga i vratiti. Ali također ću se boriti i za svoja prava. Možda sam trebao bolje istražiti auto. Ja ću se boriti za svoja prava, nisam nikakav kriminalac, nisam učinio nikakvo krivično djelo. Jesam napravio previd, ali ne mislim da bih trebao biti zato u krivičnoj evidenciji", podcrtao je Zildžić.