Saznaje Klix.ba
83

Zijad Lugavić (SDP) i Zoran Blagojević (SDA) ulaze u utrku za gradonačelnika Tuzle

A. K.
Lugavić i Blagojević (Foto: A. K./Klix.ba)
Lugavić i Blagojević (Foto: A. K./Klix.ba)
Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini će biti održani 6. oktobra ove godine, a kako trenutno stvari stoje, u Tuzli će se za poziciju gradonačelnika boriti dva kandidata. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, riječ je o SDP-ovom Zijadu Lugaviću i SDA-ovom Zoranu Blagojeviću.

Nakon 22-godišnje vladavine Jasmin Imamović se koncem pretprošle godine povukao s pozicije gradonačelnika Tuzle, a naslijedio ga je dugogodišnji saradnik i stranački kolega Zijad Lugavić.

Lugaviću su kao SDP-ovom kandidatu podršku dali građani na prijevremenim izborima održanim u februaru 2023. godine. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba unutar SDP-a, Lugavić će i na nadolazećim izborima biti njihov kandidat za čelnika Tuzle.

S druge strane, svog kandidata će imati i SDA, a prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, riječ je o njihovom članu Zoranu Blagojeviću.

Kako je potvrđeno za Klix.ba unutar SDA-ovih redova, Blagojevića bi trebali podržati još i DF, BH Zeleni te Nezavisna lista.

Podjednako kao Lugavić i Blagojević je dobro poznata ličnost među građanima Tuzle.

Dosad je između ostalog obnašao funkciju ministra za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, a bio je i jedan od savjetnika bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića.