{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Žica me ne žulja više oko ruku mojih... I na mjestu sam gdje spokoj je vječni..."

11.7.2014. u 18:24
181
"Žica me ne žulja više oko ruku mojih... I na mjestu sam gdje spokoj je vječni..."
181
 
Povodom obilježavanja 19. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa novih 175 žrtava, mladi bh. glumac Rijad Gvozden snimio je pjesmu "Utjeha" koju je napisao pisac i pjesnik Veid Delalić.
Gvozden i Delalić su kroz ovaj tekst "oživjeli" poruku srebreničkih žrtava preživjelim porodicama da su današnjim ukopom pronašli "spokoj vječni".

"Žica me ne žulja više oko ruku mojih. Ni kuršum u mojoj lubanji. I na mjestu sam gdje spokoj je vječni... I na kraju ne budite tužni, našli ste me i tu sam sa vama. Šta je s onim što još uvijek traže, kosti svojih gdje ih jame kriju.", kaže se u dijelovima pjesme "Utjeha".

Snimljena pjesma objavljena je na YouTubeu.

"Pjesmu su Veid Delić i njegova supruga objavili na Facebooku. Jako me dirnula na prvo čitanje i obratio sam im se s pitanjem da je snimim na što su pristali. Želim samo kazati da ne bih volio da nam pređe u naviku da se samo na dan obilježavanja genocida sjećamo Srebrenice. To treba raditi uvijek i mimo toga, jer takve stvari se nikada ne smiju zaboraviti", kazao je Gvozden za Klix.ba.

Mladi bh. glumac Gvozden poznat je po brojnim ulogama u filmovima bh. režisera, te humanitarnom radu.

Veid Delalić se bavi pisanjem proze poezije, humoreski i hronikama grada. Napisao je dvije knjige "Hronike svoga grada. Ispod zaborava" i "Ispod zaborava 2".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: