|

Zgrada u Vogošći stavljena u izolaciju nakon što je potvrđen slučaj koronavirusa

Zgrada u Vogošći stavljena u izolaciju nakon što je potvrđen slučaj koronavirusa
550
I. Č.
26.3.2020. u 22:21
67
komentara
550

dijeljenja
Zgrada u Vogošći stavljena u izolaciju nakon što je potvrđen slučaj koronavirusa Foto: N. G./Klix.ba
Štab civilne zaštite Općine Vogošća je održao vanrednu sjednicu nakon što je potvrđen slučaj koronavirusa i donio hitne mjere kako bi se suzbilo dalje širenje virusa.
"Donesena je naredba kojom se stambena zgrada na broju 2 u ulici Samira Gradišića stavlja u potpunu izolaciju počevši od 26. marta 2020. godine. To podrazumjeva da će ulaz i izlaz iz zgrade biti zabranjen svim osobama osim zdravstvenih radnika, policijskih službenika i ovlaštenih pripadnika Civilne zaštite", stoji u saopćenju Štaba Civilne zaštite Općine Vogošća.U toku trajanja izolacije stanarima stambene zgrade u izolaciji sve potrepštine kao što su namirnice i lijekovi bit će, kako je to saopćeno, dostavljeni putem službi zaštite i spašavanja."Prema saznanjima dobijenim od Doma zdravlja Vogošća gospođa kod koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa sama se javila i bila u samoizolaciji i nema naznaka da je somoizolaciju prekidala. Neovisno o tim podacima poduzimaju se hitre mjere kako bi se utvrdilo da li je i s kim naša sugrađanka u tom periodu kontaktirala", navodi se u saopćenju.

Štab civilne zaštite Vogošća moli sugrađane da ne podliježu panici koju bi eventualne dezinformacije koje se šire društvenim mrežama mogle izazvati.
Prijavi grešku


Komentari (67)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...