Radovi se privode kraju
34

Zgrada iza pijace Markale uskoro će biti u funkciji, 16 poslovnih prostora spremno za upotrebu

Piše: S. Grebović
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Još krajem 2019. godine na lokaciji iza pijace Markale u sarajevskoj općini Stari Grad krenula je akcija uklanjanja manjih poslovnih prostora, kako bi na tom mjestu bila izgrađena stambeno-poslovna zgrada.

Rušenje koje je počelo u decembru 2019 godine, izazvalo je veliko nezadovoljstvo tadašnjih korisnika i vlasnika koji su upozoravali da se radi o nelegalnoj odluci općinskih vlasti.

Nešto više od tri godine kasnije, objekat koji se nalazi u ulici Dženetića čikma bb je u završnoj fazi i uskoro bi trebao biti spreman za upotrebu. Riječ je o objektu od pet spratova sa prizemljem, koji će posjedovati ukupno 16 poslovnih jedinica.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Iz opštine Stari Grad su nam potvrdili ove navode, uz dodatak da nakon što budu ispunjeni svi zakonski propisi i izvršena uknjižba objekta, načelnik Hadžibajrić će putem nadležne službe pripremiti informaciju za Općinsko vijeće o projektu izgradnje ovog stambeno-poslovno objekta.

Dodali su da će općina Stari Grad raspolagati sa svih 16 poslovnih jedinica koje će u potpunosti biti u njenom vlasništvu.

Nakon toga, bit će objavljen javni poziv za izdavanje u zakup navedenih poslovnih prostora zainteresovanim zakupcima.