Sredinom 2010.
0

Zgrada EP-a novi dom Vlade Federacije BiH

Sarajevo-x.com
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak bi trebala objaviti tender za adaptaciju prostorija u zgradi "Elektroprivrede BiH", gdje se naredne godine predstavnici federalne vlasti planiraju preseliti.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrdio Haris Ihtijarević, direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, firma koja bude izabrana na tenderu imat će vremenski rok da do 2010. godine adaptira prostor u zgradi "Elektroprivrede BiH".

"I prethodne vlade imali su namjeru da se premjeste iz zgrade SDP-a u Alipašinoj ulici, no trenutna vlada najozbiljnije planira da plati zakup za prvih nekoliko mjeseci 2010. godine, a kasnije da se preseli u zgradu Elektroprivrede", kazao je Ihtijarević.

Prema njegovim riječima, Vlada Federacije prelaskom u nove prostorije dobila bi oko 7.000 kvadratnih metara prostora. Za adaptaciju prostora Vlada je planirala četiri miliona KM, a cilj prelaska je smanjenje troškova zakupa, koji na godišnjem nivou iznose blizu milion KM.

U "Elek­tro­pri­vre­du" će pre­se­li­ti mi­nis­tar­stva prav­de, unu­traš­njih po­slo­va, fi­nan­si­ja, rada i so­ci­jal­ne po­li­ti­ke, ra­se­lje­nih oso­ba i iz­bje­gli­ca, zdrav­stva, kul­tu­re i spor­ta, te poljo­pri­vre­de, vo­do­pri­vre­de i šu­mar­stva.

Ihtijarević je potvrdio da bi federalno ministarstvo za prostorno uređenja, za boračka pitanja i okoliša i turizma kao i Komisija za koncesije FBiH također trebali preseliti u zgradu Geodetskog zavoda BiH.