{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zerina Islamović među istaknutim studentima koledža Ringling

4.5.2015. u 22:18
245
Zerina Islamović među istaknutim studentima koledža Ringling
245
U Građevinsko-geodetskoj školi u Tuzli jedna djevojka iz Lukavca zaljubila se u umjetnost i dizajn, a danas je među istaknutim studenticama koledža Ringling u Sarasoti na Floridi, poznatog po vrhunskim akademskim programima. Njeno ime je Zerina Islamović i sa 22 godine već ostvaruje svoj životni san.
Iako je na trećoj godini studija u oblasti dizajna interijera, Zerina iza sebe već ima značajne uspjehe. Njen rad je izabran za oficijelnu grafiku Međunarodnog filmskog festivala Through Women's Eyes, na kojem je u povodu Dana žena govorila pred 125 osoba.

Islamović je dvije godine pohađala Građevinsko-geodetsku školu u Tuzli, nakon čega se odlučila prebaciti u Koledž ujedinjenog svijeta (United World College) u Mostaru. Dobila je stipendiju i sljedeće dvije godine provela u tom gradu na Neretvi gdje je upoznala kolege sa Ringlinga i počela sanjariti da jednog dana i sama studira na tom američkom koledžu.

U toku srednjoškolskog obrazovanja učestvovala je u brojnim projektima, domaćim i međunarodnim, uključujući i CAMPUS 15 koji pomaže mladima i djeci bez roditelja.

Nakon završetka UWC-a 2012. godine, aplicirala je za stipendiju Shelby Davis, a zbog svog dotadašnjeg iskustva isticala se među aplikantima, što joj je donijelo punu stipendiju za Ringling.

"Bilo je to istinsko ostvarenje sna. Prijavila sam se na deset koledža, a njih pet me je prihvatilo. Ipak, ja sam željela Ringling", kaže Zerina, koja osim što studira dizajn interijera veoma voli i ilustracije i animacije, te nam je poslala svoje radove koji su nastali u saradnji sa fakultetom iz Južne Koreje, ali i one koje radi u slobodno vrijeme.

Nakon što dogodine diplomira, namjera joj je nastaviti školovanje na masters studiju u Njemačkoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: