Korak naprijed
42

Žensko odjeljenje za tretman ovisnica otvoreno u Terapijskoj zajednici Kampus KS

Klix.ba
Žensko odjeljenje za tretman ovisnica o psihoaktivnim supstancama otvoreno je danas u Terapijskoj zajednici Kampus Kantona Sarajevo.

Već duže vrijeme postoji potreba za pružanjem pomoći ženskim osobama koje koriste psihoaktivne supstance.

Odvajanjem i prilagođavanjem jednog objekta stvoreni su tehnički preduslovi za tretman ovisnica. Program tretmana će uključivati grupnu i individualnu terapiju, radno-okupacionu terapiju, art terapiju i organizovano provođenje vremena.

Na svečanom otvaranju Ženskog odjeljenja bili su prisutni uvaženi gosti. Svojim prisustvom podršku su pružili i ministar pravde Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić.

Direktori i direktorica javnih ustanova iz nadležnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice su, također, prisustvovali i iskazali zadovoljstvo zbog otvaranja Ženskog odjeljenja. Svi prisutni su svjesni postojanja problema korištenja i ovisnosti o psihoaktivnim supstancama. S tim u vezi, otvaranje Ženskog odjeljenja predstavlja korak naprijed u pružanju pomoći ženama koje žele da izađu iz začaranog kruga ovisnosti.