{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničko Udruženje "Stop ugrizu" pomaže žrtvama napada pasa

14.7.2012. u 22:28
91
41
Zeničko Udruženje "Stop ugrizu" pomaže žrtvama napada pasa
91
Udruženje građana za zaštitu čovjeka od ugriza pasa u Zenici organizovalo je info štand kako bi sugrađane informisali o svojim aktivnostima i ciljevima djelovanja.
S obzirom da su napadi pasa na građane Zenice sve češći, a ishod napada su teške povrede, ova organizacija prije svega za glavnu aktivnost i svrhu Udurženja "Stop ugrizu" postavlja zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u Bosni i Hercegovini, sukladno Zakonu, Ustavu i Konvenciji o pravima djece, kroz pomoć građanima da se bez straha od napada pasa lutalica kreću svojim gradom, kao i djeci da se sigurno i slobodno igraju na svojim igralištima.

Pored glavne aktivnosti zaštite ljudskih prava, udruga "Stop ugrizu" će ugroženim osobama koje su bile žrtve napada pasa pružati zdravstvenu, psihološku ili pravnu pomoć.

"Pošto smo uvidjeli da vlasti malo čine u slučajevima napada pasa, mi smo se odlučili da postavimo ovaj info štand i informišemo građane Zenice da smo tu da im pomognemo na principu građanin građaninu. Bitna nam je budućnost djece, da rastu bez trauma i pozivamo sve nadležne institucije da krenu sa provođenjem zakona o zaštiti dobrobiti životinja jer samo tako dolazimo do našeg zajedničkog cilja i zaštite ljudi", izjavila je Sanda Ljubić, predsjednica Udruženja "Stop ugrizu".

Ovo udruženje sarađuje s udruženjem "Spas", a u Zenici je aktivno i udruženje "Šapa", osnovano u cilju zaštite životinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: