{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički vijećnici potvrdili povećanje svojih paušala

S
12.5.2010. u 19:50
0
14
Zenički vijećnici potvrdili povećanje svojih paušala
0
Zenički vijećnici potvrdili povećanje svojih paušala
Zenica
Vijećnici Općine Zenica su krajem aprila potvrdili odluku donesenu još prošle godine, a kojom se iz budžeta za njihove paušale i prisustvo sjednicama, te rad u raznim komisijama iz budžeta treba izdvojiti 50.000 KM više, potvrdio je za Sarajevo-x.com predsjedavajući Općinskog vijeća Nebojša Nikolić.
Tako će Općina umjesto dosadašnjih 220.000 za ove namjene godišnje izdvajati 270.000 KM. Uzme li se u obzir činjenica da Zenica ima 31 vijećnika, povećanje od 50.000 KM nije nimalo beznačajno.

"Vijećnik Šerif Patković je bio predložio da se iznos vrati na ranijih 220.000 KM. No, poslije toga su predsjednici klubova vijećnika i radno predsjedništvo glasali da ostane odluka iz prošle godine, odnosno 270.000 KM, a to je kasnije potvrđeno i na sjednici Vijeća. Napomenuo bih da odluka nema uticaja na mene jer ja profesionalo obnašam dužnost predsjedavajućeg i ne primam naknadu već platu", rekao je Nikolić u razgovoru za naš portal.

Tako će vijećnici u 2010. kako nam je pojasnio Nikolić, umjesto dosadašnjih 350 KM primati 500 KM paušala. Dodatno će im se plaćati, kao i dosad, svako prisustvo sjednici. Razlika je u tome što su ranije za to dobivali 120, a nakon odluke o povećanju 150 KM. Jedino se isto kao i ranije plaća rad u raznim komisijama (50 KM).

Odluka se nije mogla provesti u 2009. jer je bila donesena nakon usvajanja budžeta.

Čini se, ipak, kako zeničke vijećnike ne dotiče mnogo potreba za uvođenjem mjera štednje zarad aranžmana s MMF-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: