{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički vijećnici o gađanju gradonačelnika fasciklom: Ovo je cirkus

13.3.2018. u 18:38
119
34
Zenički vijećnici o gađanju gradonačelnika fasciklom: Ovo je cirkus
119
Zenički vijećnici o gađanju gradonačelnika fasciklom: Ovo je cirkus
Današnji prekid sjednice Gradskog vijeća, verbalni sukob i gađanje Mensuda Kelešture fasciklom s materijalima gradonačelnika Fuada Kasumovića obilježili su dan u Zenici, a vijećnici Gradskog vijeća su za Klix.ba današnji događaj nazvali sramotom i cirkusom.
Dženan Dedić iz Snage Centra je kazao kako vijećnici ove stranke osuđuju današnja dešavanja.

"Ovo je velika sramota i u potpunosti osuđujemo ovakva dešavanja. Etička komisija mora opravdati svoje postojanje, pravi se cirkus od vijeća, a kampanja se već zahuktava. Nikome ovo nije i ne smije biti cilj", kazao je Dedić.

U ime vijećnika SDP-a govorio je Almir Babajić koji je istakao da oni već duže vremena ukazuju na narušene međuljudske odnose u vijeću.

"Nažalost, građani u svemu ovom najviše ispaštaju. Nedopustivo je ovakvo ponašanje. Na sjednicama Gradskog vijeća Zenice treba da se suprotstavljamo argumentima i donosimo najbolje odluke, a ne da se ovo dešava", kazao je Babajić za Klix.ba.

Spahija Kozlić, u ime vijećnika SDA Zenica, kazao je kako je današnji događaj "kulminacija krajnje bahatog, osionog, nedemokratskog i siledžijskog ponašanja Fuada Kasumovića".

"Ne podržavam potez kolege Kelešture, ali razumijem ga u potpunosti. Gradonačelnik Kasumović katastrofalno vladanje Zenice želi zamagliti spinovima, podmetanjima i napadima na sve one vijećnike koji bespogovorno ne slušaju gradonačelnika. Klub SDA u GV Zenica će tražiti hitnu sjednicu u cilju vraćanja rasprava u okvire Poslovnika i Statuta Grada Zenice. Sjednice GV Zenice su sjednice vijećnika ne gradonačelnika", kazao je Kozlić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić je izjavio kako je tužan što je prisustvovao današnjem događaju gdje se na necivilizovan način rješavaju određena pitanja.

"Ovo što smo danas pokazali javnosti nema komentara. Ja sam tužan da sam bio svjedok ovakvog čina u civilizovanom društvu, u Zenici, gdje se bacaju predmeti prema drugoj osobi i gdje se prijeti. Razočaran sam i stid me je što sam bio dio ovoga kao predsjedavajući", kazao je Bulajić te dodao da će od etičke komisije tražiti rigoroznije kazne za nepoštivanje Pravilnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: