{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zenički učenici od srijede u školama?

S
5.12.2008. u 13:07
0
0
Zenički učenici od srijede u školama?
0
Zenički učenici od srijede u školama?
Zdenka Merdžan, Foto: ZEDA
''Nastavni proces u zeničkim osnovnim i srednjim školama, koji je prekinut zbog slabog grijanja učionica, nastaviti će se 10. decembra'', rekala je za Zedu ministrica u Vladi ZDK Zdenka Merdžan.
''Činjenica je da 12.805 učenika u deset osnovni i jedanaest srednjih škola u Zenici, koje su priključene na sistem grijanja ovih dana ne pohađa nastavu, jer nemaju adekvatnu temperaturu učioničkih prostora," kaže Merdžan i dodaje: "Mi očekujemo da će se naredne srijede, 10. decembra, nastavni proces moći nastaviti. Školski zimski raspust ne bi trebao da dođe u pitanje, jer učenici na njega ostvaruju pravo. Po Zakonu o obrazovanju, na kraju školske godine je prigoda da se nadoknade izgubljeni školski sati."

"Kada učenici dođu na nastavu u srijedu, onda ćemo vidjeti da li kotlovska postrojenja ArcelorMittala termički zadovoljavaju i da li je stvoren prostor da učenici mogu nesmetano nastaviti odvijanje nastave. Nadam se da su dovoljno hrabri da taj dan izdrže na provjeri'', rekla je Zdenka Merdžan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: