Sve zavisi od Mittala
0

Zenički učenici od srijede u školama?

Sarajevo-x.com
Zdenka Merdžan, Foto: ZEDA
Zdenka Merdžan, Foto: ZEDA
''Nastavni proces u zeničkim osnovnim i srednjim školama, koji je prekinut zbog slabog grijanja učionica, nastaviti će se 10. decembra'', rekala je za Zedu ministrica u Vladi ZDK Zdenka Merdžan.

''Činjenica je da 12.805 učenika u deset osnovni i jedanaest srednjih škola u Zenici, koje su priključene na sistem grijanja ovih dana ne pohađa nastavu, jer nemaju adekvatnu temperaturu učioničkih prostora," kaže Merdžan i dodaje: "Mi očekujemo da će se naredne srijede, 10. decembra, nastavni proces moći nastaviti. Školski zimski raspust ne bi trebao da dođe u pitanje, jer učenici na njega ostvaruju pravo. Po Zakonu o obrazovanju, na kraju školske godine je prigoda da se nadoknade izgubljeni školski sati."

"Kada učenici dođu na nastavu u srijedu, onda ćemo vidjeti da li kotlovska postrojenja ArcelorMittala termički zadovoljavaju i da li je stvoren prostor da učenici mogu nesmetano nastaviti odvijanje nastave. Nadam se da su dovoljno hrabri da taj dan izdrže na provjeri'', rekla je Zdenka Merdžan.