Učešće 1.700 studenata
176

Zenički studenti prvi na međunarodnom univerzitetskom takmičenju u znanju

E. M.
Zenički studenti na takmičenju u Budvi
Zenički studenti na takmičenju u Budvi
Studenti Univerziteta u Zenici ostvarili su prvo mjesto na regionalnom univerzitetskom takmičenju znanja održanom u Budvi u periodu od 15. do 19. maja, a na kojem je učestvovalo više od 1.700 studenata iz šest država te 20 gradova.

U konkurenciji brojnih Univerziteta iz regiona, Ahmet Patković, Emina Šaćirbegović i Mateo Sušić su se posebno istakli u kategoriji znanja.

Oni su imali zadatak da predstave inovaciju za unapređenje bankarskih sistema te su u sklopu takmičenja napravili projekt pod nazivom "Dobbi" koji je predstavljen kao virtuelni asistent za mobilno bankarstvo koji bi svojim korisnicima pružio uvid na njihove finansije, pomogao im pri planiranju raspodjele njihovog dohotka, ograničavanju njihove dnevne potrošnje i stvaranjem mogućnosti za povrat novca od 3 posto prilikom kartičnog plaćanja.

"Ahmet, Emina i Mateo su za 90 minuta uspjeli da smisle ideju, naprave prezentaciju i esej, koji im je donio pobjedu na ovom takmičenju. Stručni žiri je jednoglasno proglasio ideju studenata Univerziteta u Zenici najboljom, što je donijelo našem univerzitetu prvo mjesto", kazali su iz Unije studenata UNZE.

Predsjednica Unije studenata Larisa Gadžun je kazala da je UNZE njeguje talente i pruža adekvatnu podršku vrijednim studentima.

“Naši studenti su osvojili prvo mjesto u kategoriji znanja na Univerzijadi, što je dokaz njihove predanosti i kvaliteta našeg obrazovanja. Moram pohvaliti Uniju studenata, koja se ponovo pokazala kao ključan faktor u ovakvim aktivnostima. Trudili smo se da našim studentima pružimo maksimalnu podršku kroz organizaciju i motivaciju", kazala je Gadžun.

Na kraju su čestitali svim učesnicima te se zahvalili na sjajnoj prezentaciji Univerziteta u Zenici. Naglasili su i da je ova pobjeda dokaz kvalitetnog rada i posvećenosti studenata i nastavnog osoblja Univerziteta u Zenici.